Vendéglősök tiltakoztak a szerb parlament előtt

2021/03/28. - írta: Quarantinediary

A mérvadó szerb és vajdasági magyar médiumok egytől egyig beszámoltak a szerbiai vendéglősök szombati tiltakozásáról amikor is az ország különböző pontjairól mintegy 50 vendéglátós vonult Belgrádba, hogy tiltakozzon, és blokkolja a forgalmat a szerb parlament előtt, azt követelve, hogy a vendéglátóipari létesítményeket mentsék fel a járványügyi korlátozások alól.

Ami a legszebb az egészben, hogy a tüntetők, a parlament előtti téren egy performance-szal rukkoltak elő asztalokkal és székekkel, ezzel is bemutatva, hogy a járványügyi korlátozások „mennyire értelmetlenek”. A tiltakozók „Nyiss ki mindent!”, „Mit ér az élet zene nélkül?” és „Dolgozni szeretnénk” feliratú transzparenseket tartottak a kezükben, közülük többen is Darija Kisić Tepavčevićet, munkaügyi miniszter asszonyt ábrázoló maszkot viseltek, ezzel fejezve ki nemtetszésüket, amiért a miniszter Aleksandar Vulinnal együtt egy belgrádi étteremben szórakozott, miközben a többi vendéglátósnak megtiltották a munkát, de volt, aki dr Predrag Kohn, járványügyi szakértőt ábrázoló álarcot viselve tiltakozott a vendéglők, szórakozóhelyek zárva tartása miatt.

Függetlenül a járványügyi helyzettől, a vendéglátósok tiltakozása valahol jogos, mert nekik és alkalmazottaiknak is meg kellene élni valamiből. Szerintem óvatos nyitásként a kerthelyiséggel rendelkező vendéglők, kávézók számára, természetesen az óvintézkedések vagyis bizonyos korlátozások betartatásával, engedélyezni kellene a működést. Mert ez a nihil állapot senkinek sem tesz jót.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vkarantennaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr9416482476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása