Melyik védőoltás a legtutibb?

2021/04/22. - írta: Quarantinediary

A kragujeváci (Szerbia) egészségházban felmérték a vakcinák hatékonyságát

Szerbiai állampolgárként (is), olykor elámul az ember, hogy vannak olyan dolgok, amik mégis (valamelyest) működnek ebben az országban. Személyesen is tanúsíthatom, hogy a koronavirus védőoltáshoz a regisztrációt is az oltás felvételét is pöpec módon megoldották az illetékes szervek, a vakcinák beszerzéséről nem is szólva, mert ellentétben egy, (még) az Európa Unió alsó udvarában, gömböceként pöffeszkedő államnál, itt a rezsim senkit sem próbált rábeszélni, hogy Pfizer vagy Moderna helyett kinai Sinopharmot vagy pedig orosz Sputnik 5-öt vegyen fel. Tény, hogy orosz és kinai befolyásolás jegyében ezekből szereztek be legtöbbet, s aki minél előbb fel akarta venni a szurit, akkor ők ezeket kapták, de aki türelmesen kivárt, az a Pfizerhez is hozzájuthatott. Persze nálunk is voltak fanatikus patrióták, akik túl sok szabadidejükben, mellüket döngetve és sajkacsájukhoz kapva politikai alapon próbálták felosztani a védőoltást felvevőket, mármint : A magukat Pfizerrel beoltatók nagy valószínűséggel a nyugatbarát ellenzék hívei, velük szemben pea kinai Sinopharm, vagy pedig az orosz Sputnik V védőoltást felvevők pedig az országhoz, a királyhoz, Titóhoz, és persze Aleksandar Vučićhoz ( aki valahol mindkét előbb megnevezett személy bőrébe szívesen belebújna a televíziós csatornák képernyőjén a nap 24+1 órájában) végsőkig hűséges hazafiak és honleányok. No de a múltat nem feledve, de békében hagyva, minap érkezett a hir miszerint a kragujeváci egészségház felmérése alapján mely védőoltások a leghatásosabbak. A belgrádi Blic napilap által közzétett írás szerint a január elsejétől március 31-ig tartó felmérésen 28630 védőoltást kapott és 100 ezer nem beoltott polgárt vettek számba, és kiderült, hogy csak az első dózist felvevőknek négyszer kevesebb esélyük van a COVID- 19-el történő megbetegedésre, a mindkét szurit felvevőknek pedig 8szor kevesebb.

coronavirus-covid-19-vaccines.jpg

ejan Baskić professzor által vezetett kutatás eredményeként kiderült az is, hogy a Pfizer védőoltásával beoltottaknak közül betegedtek meg a legkevesebben, ezt követi az AstraZeneca, majd pedig ezután az orosz, Sputnik 5 vakcina.

Egyszóval mindenképpen érdemes beoltatni magunkat, s lehetőleg minél többen, mert csak így érhetjük el, hogy életünk többé-kevésbé visszazökken a normális kerékvágásba. Szerbiában az április 22-i hivatalos adatok alapján 3.163.499 adag védőoltást adtak be, a mindkét dózist pedig ez idáig 1.282.971 szerbiai lakos vette fel. Az elmúlt 24 órában az ország területén 2719 új esetet jelentetettek, és 35 személy halt bele a betegségbe, 219-en pedig lélegeztetőgépen vannak (forrás : Vajdasági Rádió és Televízió – www.rtv.rs)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vkarantennaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr7116510028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása