Covid-19tours Serbia

2021/03/26. - írta: Quarantinediary

Az Index.hu szerint országomban, Szerbiában nagyban zajlik a vakcinaturizmus. A hírportál cikke szerint csak néhány percet vesz igénybe a szerbiai ingyenes védőoltáshoz vezető, a szerb kormányzati honlapon elérhető űrlap kitöltése ( amit személyesen én is tanúsitok, s amelyhez a néven az elérhetőségen kívü a külföldieknek csak az útlevélszámot kell megadni. Azt is ki lehet választani, hogy a rendelkezésre álló vakcinák közül melyiket akarja megkapni a jelentkező, ahogyan megemlíti azt is, hogy az oltás iránt érdeklődők Jelenleg az orosz Szputnyik V, a kínai Sinopharm, a német–amerikai Pfizer/BioNTech, valamint a brit-svéd AstraZeneca oltásai közül választhatnak. Arról viszont egy szó sem esik, hogy miképpen, illetve hol is lehet felvenni ezeket, amennyiben külföldi állampolgár vagy.

Néhány nappal ezelőtt Messengeren felkeresett Magyarországon dolgozó vajdasági születésű, kolléganőm és egyben nagyon kedves barátnőm s elmesélte, hogy lányuk magyarországi párját is regisztrálták a szerb vakcinalizációs honlapon , hogy az egyik észak-vajdasági kisvárosban vehesse fel a védőoltást. Egy időre rá meg is érkezett az e-mail cimére a QR kódot is tartalmazó jóváhagyás, miszerint függetlenül attól, hogy a Röszke – Horgos országhatár közelében lévő városba kérték a védőoltás felvételét, az illető egyébként ritka jófej magyarországi állampolgár számára, de mivel külföldi így csakis Újvidéken – Vajdaság tartomány székvárosában vagy Belgrádban, Szerbia Köztársaság fővárosban- veheti fel a szurit. Nos, amennyiben az illetőnek nincs személygépkocsija, normális körülmények közepette sem olyan egyszerű lejutnia Újvidékre, Belgrádról nem is beszélve, mivel a közúti tömegközlekedési lehetőségek, közel sem annyira ideálisak mint pl. Magyarországon Vakcina viszont a fenti városokban a jelek szerint dögivel van, s az illető sokkal előbb sorba kerül ó, mintha mondjuk Szegeden vagy más magyarországi városokban várna fiatalemberként ácsingózva a védőoltásra. Tudom, nem szép ezt mondani, de ebben legalábbis Szerbia, per pillanat sokkal jobban teljesít Magyarországnál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vkarantennaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr1516481390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása