Falumentő koronavírus

2021/04/02. - írta: Quarantinediary

A világjárvány mentette meg az elnéptelenedéstől a festői falut, ahol Picasso alkotott

Az optimisták szerint minden rosszban van, valami jó is, no de mégis, mi a fene lehet jó a világot egy lassan több mint egy éve sújtó világjárványban? Személy szerint tavaly ilyenkor kezdtem el igazán az összes nyűgjével együtt becsülni a kertes házakat, s a kijárási tilalom miatt egész hétvégére az 52 négyzetméteres panelházban lévő lakásomban fájó szívvel gondoltam vissza szüleim évekkel ezelőtt eladott gyümölcsösére, mert a bezártság, hagyományos társasági- és kulturális élet befagyasztása az esetemben is megtette a hatását. A Covid -19 járvány hatására, a Szerbiánál fejlettebb országokban egyfajta városokból való kivonulás vette kezdetét.

gosol-1-728.jpg

A Qubit.hu tudományt népszerűsítő portál egy érdekes cikkben számol be a spanyolországi Gósol falucskának az eltűnéstől való megmeneküléséről, amit nagyban a jelenleg is tomboló pandémiának köszönhet. Az írás elolvasásához klikk ide!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vkarantennaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr6116488636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása