Minden, amit a koronavírusról tudni szeretnél

2021/03/29. - írta: Quarantinediary

A Covid-19 járványt kiveséző hirportál kezedett el működni.

Egyik oldalról a járványtagadók antivakszerek, másik oldalról pedig az óvintézkedéseket többé-kevésbé betartók, a védőoltást felvevők globális egymásnak feszülésében, az ál- és clickbait hirek cunamijában nyugodt, kimért és mérvadó hirforrásnak igérkezik a március 26-án elindult Mi érted, egy orvostudományi híreket, elemzéseket közlő, ismeretterjesztő portál, amelynek anyagai a a SARS-CoV-2-es koronavírusról szólnak. Céljuk, hogy a laikusok számára is érthetően adjanak információkat a betegség különböző aspektusairól, az ellene fejlesztett vakcinákról.

mierted.JPG

Nem akármilyen stáb áll össze: annak, aki követte Facebookon a koronavírusról rendre megszólaló kutatók oldalait, sok ismerős név jön majd szembe. A szerkesztőségben ott lesznek

a pécsi Szentágothai Kutatóközpont neves virológusai, Jakab Ferenc és Kemenesi Gábor;

a Debreceni Egyetem klinikai immunológusa, Szekanecz Zoltán;

a szegedi csapat, vagyis a Horváth Péter informatikus és Kintses Bálint biológus fémjelezte Kovidők;

a Gondolatok egy biológustól Fb-oldal szerkesztője;

a Biztos Kezek alapellátó gyermekorvosok szülői fóruma és a Kovid mesék

A tervek szerint a szakemberek meghatározott időközönként ülnek majd össze, és egyfajta covidos „Heti Hetest” tartanak Facebookon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vkarantennaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr3216484628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása