Bad karma

2021/04/23. - írta: Quarantinediary

Gődény György és az Orvosok a tisztánlátásért csoport tagjai nyerték el az első Laposföld-díjat

Ugye, van az a dolog,hogy karma, ami nem más, mint az az ok és okozat viszonya, kölcsönhatása; a cselekedetek következményeinek törvénye, amely a szanszára körfogását mozgatja a keleti vallások szerint: a jó szándék és a jó cselekedetek hozzájárulnak a jó karmához és a boldogabb újjászületéshez, míg a rossz szándék és a rossz cselekedetek a rossz karmához és a hátrányosabb újjászületéshez járulnak hozzá. A karma törvénye szerint minden cselekedetünk egy annak megfelelő következménnyel jár, illetve minden, ami történik a világban, az maga egy következmény, vagyis valamilyen oknak az okozata. A karma tágabb értelemben cselekedet, tett, mű. Minden tényezőre vonatkozik, ami a világban történik, és következménnyel jár. Vonatkozik az akciókra, reakciókra, általában a világ törvényei által irányított aktív természeti folyamatokra, eseményekre, az élettelen létezők hatásaira, az emberi és állati cselekvésre, de az embernél fejlettebb, magasabb szinten álló lények, istenek, szellemek megnyilatkozásaira is. Minden aktivitás, azaz ok okozatot szül, és minden ok előzőleg létrejött okozatból eredeztethető. Így jön létre az ok-okozati összefüggések végtelen hálózata. Nos, az idén Gődény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi József, vagyis sokak által imádott járvány- és oltás szkeptikus megmondóemberek is összefutottak karmájukkal és per pillanat szerintem fő a fejük, hogy miképpen is hárítsák el magukról az egészet.

negyen.jpg

Gratulálunk a dijazottaknak! (forrás : orvosokatisztanlatasert.hu)

Az történt ugyanis, hogy A Szkeptikus Társaság idén először kiosztotta a Laposföld-díjat, amit az kaphatott meg, aki az elmúlt évben a társaság közönsége és az egyesületük tagsága szerint egyaránt a legtöbbet tette a tudomány és a józan ész társadalmi elfogadottsága ellen. Nos, semmi kétségem nem volt afelől, hogy a fent megnevezett önjelölt „szakértők” lesznek azok, akik elsőként átvehetik eme sokatmondó elismerést, mivel valahol minden szavukkal, cselekedetükkel megérdemelten lehetnek befutók, s egyben valahol történelmi mérföldkő teremtők. Szerintem hiúságukban ők is abban reménykedtek, hogy egyszer meghatározó tényezői lesznek a történelemnek, nos ezt a modern kori kuruzslóként el is érték. Olyan jól esik ezt most kimondani, hogy Gődény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi József az „Orvosok a tisztánlátásért” szervezet prominensei, „a járvány ideje alatt kifejtett tudományellenes és népbutító tevékenységükért” érdemelték ki ezt az „elismerést”. Pedig, igazán erős volt az idei mezőny, mert a Telex.hu szerint esélyesek között ott volt még Szendi Gábor, „a tudomány félremagyarázásáért, valamint a saját üzletének és termékének propagálásáért”, Schobert Norbi, alias „A nemzet biokémikusa”, „fáradhatatlan önképző és nép(félre)nevelő tevékenységéért”. Varga „C-peptid” Gábor „a Covid világjárvány idején promotált csodatévő termékei révén a Gazdasági Versenyhivatallal folytatott hősies küzdelméért.” és nem szabad megfeledkezni az igazán nagy kaliberű, Prof. Kásler Miklós miniszter „úrról”, és Baltavári Tamás író-rendezőről, a a Történelmi Animációs Egyesület elnökéről sem a „a pozsonyi csatáról készült történelemhamisító, tárgyi tévedésekkel tűzdelt, alacsony színvonalú végtermék elkészítéséért”.

Egyszóval egytől egyig megérdemeltek voltak egy díjacskát, ezért reméljük, hogy jövőre különböző kategóriákban is indulhatnak majd jelöltek. No de mivel illedelmes vagyok, gratulálok az idei, első laposföld-díjkiosztó nyerteseinek és további, hasonló sikerekben gazdag pályafutást kívánok nekik! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vkarantennaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr9816511128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása